recept chocoladecake

Chocoladecake:

ingrediënten:

  • 190 g ongezouten boter, in kleine blokjes
  • 250 g stukjes pure chocolade
  • 220 g zelfrijzend bakmeel
  • 40 g cacaopoeder
  • 380 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren, losgeklopt

bovenlaag van chocolade

  • 20 g ongezouten boter, in kleine blokjes
  • 130 g pure chocolade, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 160 graden.Vet een springvorm van 22 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.Doe boter en chocolade in een vuurvaste kom en smelt de chocolade boven een pan met zacht kokend water.Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt.Roer vaak.

Zeef het bakmeel en de cacao boven een grote kom.Meng de gesloten boter en chocolade, de suiker en het ei.Voeg 2,5 dl water toe en meng alles goed.Schenk het mengsel bij het meel en roer tot alles goed gemengd is.

Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in 90 min. Gaar, of tot een satéprikker die je er in het midden in steekt er schoon uitkomt.Laat de cake 15 min staan en afkoelen

Voor de bovenlaag :                                                                                                         Doe de boter en chocolade in een vuurvaste kom en laat de chocolade smelten boven een pan met zacht kokend water.Zorg er ook nu weer voor dat de kom niet de bodem raakt.Roer vaak. Smeer de gesmolten chocolade in een draaiende bewegingen over de afgekoelde cake.

voor 10-12 personen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s